0722.975.518 | 0256.205.283 | | Timisoara

Cum se monteaza corect aragazul

08 Octombrie 2015

Acces─âri: 2905

Lansam seria de sfaturi pentru montarea corecta a echipamentelor consumatoare de combustibil gazos, respectiv aragaze, plite, centrale termice, convectoare, boilere consumatoare de gaz metan.

Racordarea se poate face in doua moduri:

  • Racordare fixa cu teava pana la aparat si racord tip olandez demontabil pe aparatul consumator (varianta nerecomandata, in timp de la mici vibratii pot aparea scurgeri de gaz)
  • Racordare flexibila - de la robinetul de inchidere pana la aparatul consumator se monteaza un racord flexibil de inox.

Lungimea maxima a racordului este de 2 ml. Este interzisa prelungirea prin cuplarea a doua sau mai multe racorduri flexibile.

Garnitura de etansare trebuie schimbata ori de cate ori se fac interventii la partile demontabile cu garnitura. In urma strangerii racordurilor garnitura se deformeaza.

Strangerea piulitelor de la racordurile flexibile este recomandat sa se faca cu chei fixe sau reglabile, nu cu clesti de instalatii deoarece acestia pot deforma piulita si pot aparea scurgeri de gaz.

Daca pe instalatie intre robinet si aparatul consumator este nevoie de intercalare de fitinguri gen niplu, cot, se recomanda ca acestea sa nu fie fitinguri din fonta turnate negre sau zincate deoarece acestea au filetul conic si buza de cuplare cu garnitura este bordurata cu mici imperfectiuni si pot aparea probleme la cuplarea cu piulita racordului flexibil de genul crapaturilor sau neetanseitate.

Dupa montaj este foarte importanta verificarea etanseitatii cu un detector de gaz sau in lipsa, minim cu un burete cu apa si pasta de sapun.

Foarte important este sa apelati la un instalator autorizat ANRE in gaz. Instalatorii de alte categorii gen sanitare, termice spun ca ei stiu sa monteze dar in realitate foarte putini cunosc reglementarile in vigoare deoarece sunt niste cursuri speciale cu examen la final si tine foarte mult de experienta reala pe domeniul respectiv.

Pentru sfaturi si alte informatii utile, urmareste-ne pe Facebook.

Ai o problema in realizarea unei instalatii? Ai nevoie de asistenta pentru documentatii? Te confrunti cu defectiuni ale centralei sau ale aerului conditionat?

Suna-ne acum

  0722.975.518